Genel İlkeler
Yayın hayatına 2018 yılında başlayan Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi, özel sayılar hariç Haziran ve Aralık ayları olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. Yılda bir cilt oluşturulur.
Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi’nde yayımlanan yazılar derginin sitesinde okuyucularla ücretsiz olarak açık erişimle paylaşılır.
Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi’nde yayımlanacak çalışmalar Türkçe ve İngilizce dillerinden birisinde yayımlanır. Türkçe yayımlanacak çalışmalarda İngilizce geniş özet, İngilizce yayımlanacak çalışmalarda da Türkçe geniş özet şartı aranır. Ancak her sayıda derginin üçte bir oranını geçmeyecek şekilde diğer dillerde yazılmış yazılara da yer verilebilir.
Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi’nde yayımlanması kabul edilen çalışmaların telif hakları Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi’ne aittir. Yazıların düşünsel ve bilimsel; çevirilerin ise hukukî sorumluluğu yazarlarına/çevirmenlerine aittir. İki ve daha fazla yazarlı yazılarda yazının telif sorumluluğu birinci yazara aittir. Dergide yayımlanan yazı ve fotoğraflar kaynak gösterilerek alıntılanabilir.
Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi’nde yayımlanması kabul edilen çalışmaların daha önce başka bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk yazar/yazarlara aittir.
Yazıların Gönderilmesi ve Yayın Süreci
Belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanan yazılar, dergipark üzerindeki web sayfamızdan online ortamda gönderilecektir. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda bayterekdergisi@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçilmelidir.
Yayımlanmak üzere dergiye gönderilen çalışmalar öncelikle editörlük birimi tarafından amaç, konu, içerik ve yazım kuralları açısından incelenir. Yayımlanmak için gönderilen çalışmaların değerlendirilmesinde akademik tarafsızlık ve bilimsel kalite temel kritedir. Uygun bulunan çalışmalar yayın kurulu üyelerinin görüşü doğrultusunda, bilimsel yönden değerlendirilmek üzere alanlarında eser ve çalışmalarıyla kabul görmüş üç (3) hakeme çalışmanın yazar isimleri gizlenerek gönderilir ve yazarlara da hakem adı bilgisi verilmez.
Hakem raporlarından en az ikisi (2) olumlu olan çalışmalar yayımlanır. Yazarlar hakemlerin, editörün ve yayın kurulunun eleştiri, düzeltme ve önerilerini dikkate alırlar. Yazarlar hakemlerin, editörün ve yayın kurulunun görüşlerine katılmadıkları noktaları gerekçeleriyle birlikte rapor halinde yayın kuruluna sunabilirler.